Приветствую Вас Гость!
Суббота, 04.05.2024, 12:10
Главная | Регистрация | Вход | RSS

Категории раздела

Статистика

Форма входа

Поиск

Календарь

Архив записей

Друзья сайта

Главная » 2008 » Апрель » 28 » В Национальном университете кораблестроения запретили говорить по-русски даже в коридорах
В Национальном университете кораблестроения запретили говорить по-русски даже в коридорах
09:17

Публикуем приказ ректора Национального университета кораблестроения в городе Николаеве, который на практике взялся реализовывать политику нынешних властей Украины по уничтожению русского языка на Украине. Речь идет не только  о преподавании на украинском языке, которого не знают ни преподаватели, ни студенты, не только об ущемлении права на получение образования на родном языке, не только об изгнании из университета русскоязычных преподавателей, на даже – см. п. 2 – о требовании к сотрудникам университета в рабочее время общаться исключительно на украинском языке! Это ли не фашизм!!!

 

«Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова,

НАКАЗ

   У доповіді Міністра освіти і науки України, Вакарчука І.О., на підсумковій колегії, яка відбулася 21.03.2008 р. визначено одним із напріорітетніших завдань Міністерства запровадження в повному обсязі викладання у вищих навчальних закладах державною мовою. Міністр зобов’язав ректорів вищих навчальних закладів до 19 квітня подати до департаменту вищої освіти повну інформацію про стан впровадження державної мови у навчальний процес і аналіз причин викладання дисциплін недержавною мовою.

   У зв’язку з цим слід зазначити, що останнім часом в університеті дещо послаблена ця робота. Певна частина науково-педагогічних працівників безпідставно продовжує викладати російською мовою. Так, вибіркова перевірка протягом лютого-березня поточного року в рамках ректорського контролю (наказ від 15.02.2008 р., №184 уч.) показала, що значна частина науково-педагічних працівників кафедр – фізики, теоретичної механіки, механіки та конструювання машин, економіки, економіки та організації виробництва, філософії та культурології, дизайну та ін. викладають російською мовою.

   На підставі вищенаведеного НАКАЗУЮ:

 

1.       Першому директору проф. Дубовому О.М. протягом квітня – травня, організувати перевірку виконання усіма науково-педагогічними працівниками умов контрактів щодо викладання дисциплін державною мовою.

2.       З метою створення україномовного середовища всім науково-педагогічним працівникам, навчально-допоміжному складу, працівникам деканатів, бібліотеки, НДЧ, відділу кадрів, бухгалтерії, навчального та навчально-методичного відділу, канцелярії у робочий час у приміщеннях університету  спілкуватися виключно державною мовою.

3.       Директорам  інститутів, деканам факультетів до 15 квітня подати в кім. 208  (доценту Батовкіну В.І.) повну і розширену інформацію про перелік дисциплін, які вивчаються державною мовою, окремо, які вивчаються іншими мовами; короткий аналіз причин того, чому викладання здійснюється недержавною мовою, а також обсяг викладання українською мовою у відсотках математики, гуманітарних, природничих і технічних дисциплін.

4.       Першому проректору професору Дубовому О.М., проректорам за завідуваннями організувати контроль за виконанням цього наказу. Практикувати врахування виконання його положень при преміюванні, призначені погодинної оплати, сумісництві більш ніж на одну ставку, обранні на посаду, заключені контрактів, кар’єрному рості, призначені на посаду.

5.       Контроль за виконанням цього наказу покладаю на себе.

 

Г.Ф. Романовський»
 
По материалам газеты "Предрассветные огни", № 17, 2008 год.
Категория: Политика | Просмотров: 1023 | Добавил: ukr-selo | Рейтинг: 1.0/2 |
Всего комментариев: 3
1 Руслан  
0
Одним словом - !
Это уже не патриотизм, не стремление сделать Украину лучше. А бы на месте преподавателей, разговаривающих и преподающих на русском, просто игнорировал бы такие "Наказы".

2 Евгений  
0
Ну вот и дождались! То ли ещё будёт! Ничего, вот вступим в НАТО - заговорим по-американски! Да здравствует Просвещение!

3 Іван Петрович  
0
В кожній суверенній державі повинна бути ДЕРЖАВНА МОВА. Так тримати

Имя *:
Email *:
Код *: